Baschetbalistul american înjunghiat la Brăila: ”S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru”

 

Joseph McClain (24 de ani), unul dintre cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi sâmbătă spre duminică în Brăila, a spus că a fost un atac rasist.

 

McClain a fost operat de urgență, dar a vorbit, de pe patul de spital, despre incident: ”S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru. Nu avea vreun argument. Nu am spus nimic. Eram acolo şi încercam să ne simţim bine”, conform Antena 3, dar a negat și că tot conflictul ar fi pornit de la o femeie care ar fi iubita unuia dintre interlopi: ”Nimeni nu a avut nicio treabă cu ea”.

 

McClain este internat la Brăila, nefiind în stare gravă, dar Bowie a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: ”În acest moment, starea celor doi jucători este stabilă. Viaţa lor este în afara pericolului. Acest aspect este cel mai important! Am vorbit cu jucătorul nostru rămas în spital în Brăila. Medicii nu ne-au permis să stăm prea mult la discuţii. E normal, au trecut doar câteva ore de când s-a terminat operaţia!

 

Cu Darrel, situaţia a fost diferită, intervenţia a fost diferită. Şi el e în afara pericolului, dar la Bucureşti va beneficia de o aparatură mai performantă care să îi monitorizeze starea de sănătate şi să îl ajute la recuperare. La el au fost mai multe plăgi înjunghiate şi a fost mai complicat. Oamenii din club care au fost alături de el la Brăila, din momentul în care au aflat de scandal şi până la transferul la Floreasca, au discutat cu el. E conştient şi a spus, la fel ca şi Joseph, că durerile sunt foarte mari!”, a declarat Cătălin Ştefănescu, antrenorul de la Cuza Sport, pentru fanatik.ro.

 

Presa locală scrie că cei doi sportivi au fost loviți cu picioarele, sticlele și au fost înjunghiaţi, iar bodyguarzii localului au fost printre agresori, lucru confirmat de martori.

 

Cel care a dat cu cuțitul este Daniel Gabriel Husein, interlop local revenit de curând din Spania. Poreclit ”Dasaev”, atacatorul a fost condamnat în Spania şi România pentru fapte de proxenetism şi viol.

 

Poliția îl caută acum.

Comentarii Facebook