Baschet fete în Sala Polivalentă Cluj: România - Bosnia & Herțegovina

 

Meciul de baschet feminin dintre România - Bosnia & Herțegovina va avea loc în acest weekend în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

 

Nationala de baschet feminin debuteaza in campania de calificare la Campionatul European din 2017. Tricolorele intalnesc sambata la Cluj-Napoca selectionata similara a Bosniei-Hertegovina. Federatia isi doreste un record de audienta pentru un meci de baschet feminin in Romania si sa umple cele 7500 locuri ale Salii Polivalente. Toate incasarile vor fi donate celor aflati in suferinta in urma tragediei din clubul Colectiv! Biletele costa doar 10 lei si se pot procura de la casele de bilete sau de pe site-ul polivalentacluj.ro.

 

Toate vedetele echipei au spus DA acestei convocari speciale, nationala urmand a avea in echipa jucatoare din Germania, Franta, Italia si Spania, cele mai puternice campionate din lume. Un oras care traieste pentru baschet, Clujul are sansa dupa foarte multi ani sa organizeze un meci la asemenea nivel in baschetul feminin. 

 

Clujence la origine, Florina Pașcalău (San Martino – Italia) și Gabriela Mărginean (Salamanca – Spania) sunt singurele jucătoare din România care au fost vreodată legitimate în WNBA, liga-nord americană de baschet feminin. Cele două vedete sunt încântate că au in sfarsit șansa să joace în premieră în orașul natal în tricoul primei-reprezentative.  Jucătoarele speră să aibă parte de o atmosfera incendiară în sală contra Bosniei. 

 

Romania face parte din grupa H a preliminarilor alaturi de Bosnia, Turcia si Israel. Conform criteriilor de calificare, ocupantele primei pozitii in fiecare dintre cele noua grupe de calificare, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile doi, vor obtine biletele pentru Eurobasket Women 2017.  Romania a participat in vara la Campionatul European, eveniment pe care l-a si organizat impreuna cu Ungaria. Tricolorele sunt antrenate de sarbul Miroslav Popov, un fin cunoscator al baschetului din ex-Yusgloslavia. 

 

Meciul va avea loc în 21 noiembrie, de la ora 19:00.

Comentarii Facebook