Argentina s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale 2022, după 4-3 cu Olanda la loviturile de departajare


Naționala de fotbal a Argentinei s-a calificat cu emoții în semifinala Campionatului Mondial din Qatar, învingând la lovituri de departajare Olanda. După 90 de minute, scorul a fost 2-2, după ce Argentina a condus cu 0-2. La penalty-uri, Argentina a ratat o dată, iar Olanda de două ori, notează Mediafax.

După o primă jumătate de oră dominată teritorial de Argentina, care a fost mai prezentă în jumătatea adversă, Lionel Messi a găsit o pasă excelentă pe culoar, pentru Molina, care a pătruns în careu și a împins mingea în poartă cu vârful ghetei (0-1, min. 35).

Croaţia - Argentina, prima semifinală de la Cupa Mondială 2022

Olandezii au încheiat repriza cu un singur șut spre poartă, în timp ce sudamericanii șutaseră de 5 ori, din care 3 tentative au prins cadrul porții. Dominarea argentinienilor a continuat și în repriza secundă, „portocala mecanică” nereușind să ajungă periculos în fața careului lui Emiliano Martinez.

Anticipând majorarea scorului, Messi a trimis întâi foarte puțin peste poartă, din lovitură liberă, pentru ca în minutul 73 să transforme un penalty, acordat după un fault în careu asupra lui Julian Alvarez (0-2, min. 73).

Olandezii s-au trezit din „pumni” și în minutul 83, după o centrare de pe flancul drept trimisă de Steven Berghuis, mingea îl găseşte pe Wout Weghorst în zona punctului cu var, de unde acesta a marcat bine plasat și puternic cu o lovitură de cap (1-2, min. 83).

Peste două minute, Luuk de Jong a trimis un șut puternic din careu, mingea lovind plasa laterală. Arbitrul de rezervă a dictat 10 minute suplimentare de joc, timp în care Olanda a riscat mai mult și în minutul 90+11 a obținut o lovitură liberă de la 18-20 de metri. Koopmeiners a executat surprinzător, pe jos, pasându-i lui Weghorst pe lângă zid, de unde olandezul a șutat din întoarcere, pe lângă Martinez, egalând și trimițând meciul în prelungiri (2-2, min. 90+11).

Scorul de 2-2 s-a încheiat după 120 de minute

Prima fază importantă a prelungirilor a apărut abia în minutul 113, când Luuk de Jong a primit o pasă în careu, din lovitură liberă, însă șutul său s-a lovit de opoziția fundașilor argentinieni, în două rânduri. Sudmericanii au declanșat forcing-ul în ultimele 10 minute, odată cu introducerea lui Di Maria. Un prim șut al lui Lautaro Martinez s-a lovit în drumul spre gol de van Dijk și a ricoșat în corner.

După alte două lovituri de colț, una finalizată cu o lovitură de cap peste poartă, Olanda a plecat în două rânduri la contraatac, însă baloanele trimise în fața porții au fost reținute de fiecare dată de Emiliano Martinez. Messi a șutat apoi, mingea părând că prinde cadrul porții, însă o deviere salvatoare a făcut ca tabela să rămână nemodificată. La fel ca după șutul lui Enzo Fernandez din marginea careului, care a nimerit bara din dreapta porții lui Andries Noppert. Cele 120 de minute de joc s-au încheiat cu scorul de 2-2.

Cum s-au executat loviturile de departajare

  • Olanda a bătut prima lovitură de departajare, prin van Dijk, Emiliano Martinez ghicind colțul și parând: 0-0.
  • Messi l-a executat cu mult calm pe Noppert pentru 0-1.
  • Emiliano Martinez a parat apoi și execuția lui Berghuis, executată bine, pe cealaltă parte: 0-1.
  • Paredes a încheiat cu gol a doua serie de lovituri pentru 0-2.
  • Koopmeiners a marcat prima dată pentru Olanda de la punctul cu var: 1-2.
  • Montiel l-a păcălit pe Noppert, în timp ce tribunele argentiniene cântau: 1-3.
  • Weghorst prelungește agonia pentru Olanda și îl învinge pe Martinez: 2-3.
  • Enzo Fernandez, autorul șutului în bară de pe final, trimite pe lângă și prelungește șansele olandezilor 2-3.
  • Luuk de Jong lasă soarta calificării în gheata lui Lautaro Martinez, marcând pentru 3-3. Argentinianul nu ratează și duce scorul la 3-4 la penalități, consfințind calificarea Argentinei în semifinală, alături de Croația, cu scorul general de 5-6 (2-2).

Comentarii Facebook