Duminica 28 Aprilie

Aproape 200 de jandarmi vor fi mobilizați la meciul „U” Cluj - CFR din Cupa României, care se va disputa pe Cluj Arena


Jandarmeria Cluj-Napoca a mobilizat 180 de jandarmi pentru derby-ul incandescent de joi seară între U Cluj și CFR Cluj, în Cupa României Betano. Gazdele au vândut deja peste 10.000 de bilete și estimează că vor fi 20.000 de spectatori la duelul orgoliilor. 

„Pentru gestionarea acestui important eveniment sportiv, în scopul desfășurării în siguranță a  partidei de fotbal, pentru protejarea vieții, sănătății și integrității corporale a tuturor participanților – suporteri, jucători, arbitri și staff-uri tehnice, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va mobiliza  peste 180 de jandarmi, având în sprijin și efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean  Cluj și în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu. 

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și  monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice,  premergător, pe timpul și ulterior desfășurării partidei de fotbal.  

Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul  deplasării la stadion, supravegherea și temporizarea accesului în stadion, monitorizarea afluirii și  defluirii participanților, precum și amplasarea unor rezerve de intervenție care să gestioneze eventuale  incidente apărute pe timpul partidei de fotbal”, transmite Jandarmeria Cluj.

Accesul în stadion se realizează începând cu ora 18:30 și recomandăm suporterilor să-și  ia măsuri pentru a ajunge din timp la porțile de acces, având în vedere restricțiile de circulație  provizorii impuse în zonă și posibilitatea producerii unor aglomerări de persoane. 

Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, agenții de ordine și siguranță ai  societății specializate de pază și protecție vor efectua, în dreptul punctelor de acces, controlul corporal  preventiv și al bagajelor cu scopul de a identifica și reține potențiale obiecte și materiale interzise, pe  care spectatorii încearcă să le introducă în arena sportivă. 

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi  alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea  participanților la această competiție sportivă. Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de publicitate  vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la  violență. 

Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor,  asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile  aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu  substanțe corozive ori care murdăresc. 

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria  adresează spectatorilor și alte recomandări: 

- să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces, efectuării  controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces în stadion, precum  și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive; 

- să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice  natură; 

- în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite  sprijinul forțelor de ordine din zonă; 

- părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii; 

- să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice,  să dea dovadă de fair-play și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică,  ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor  legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. 

Comentarii Facebook