Antrenorul lui Bute: Lucian este probabil cel mai bun la loviturile la corp


Antrenorul lui Lucian Bute, Stephane Larouche, a povestit intr-un interviu acordat Dolce Sport ca elevul lui este cel mai rapid din lume la loviturile la corp.

"Bute este ceea ce noi numim luptator cu vocatie. Controleaza totul, tine foarte bine distanta, lupta bine de la distanta, loveste bine pe contre, vede foarte bine adversarul, se misca foarte mult in ring. Are o precizie foarte buna. Lucian nu loveste mult in gol, are viteza peste medie, are combinatii foarte bune, loveste devastator la corp. Probabil ca este unul dintre cei mai buni din lume in ceea ce priveste loviturile la corp. intelege lupta din ce in ce mai bine, pentru ca este bun la toate aspectele, insa lucreaza mult si la punctele lui slabe pentru ca stie ca adversarii vor incerca sa i le exploateze. Lucian contoleaza distanta, are un joc bun de picioare, are un echilibru pur si simplu uluitor, ceea ce face ca toti adversarii sa-l gaseasca greu in ring. Ei cred ca Lucian isi va pierde echilibrul, insa este doar o capcana, moment in care te domina", a spus Stephane Larouche.

Antrenorul a vorbit si despre ultimul meci cu Brian Magee, pe care Bute l-a pus la podea in repriza a zecea "Este o problema de sincronizare si de strategie. Daca va uitati la meciul cu Brian Magee, noi stiam ca Magee astepta acea lovitura si i-am spus lui Lucian ca eu sper sa nu o foloseasca mai devreme de runda a patra sau a cincea. in acelasi timp, lui Magee i-a crescut increderea, l-a atins pe Lucian cu cateva lovituri bune, i s-a parut ca face fata in meci pana in momentul in care a Lucian a revenit cu loviturile la corp si lupta s-a schimbat total. Asadar, l-am adormit putin pe Magee, l-am lasat sa se simta bine cu acele reusite, care au fost doar temporare. Tocmai acest lucru este amuzant la Lucian, face intocmai ceea ce am planuit, urmeaza toate planurile si stie ca, in mod normal, daca aplica strategia pe care am pus-o la punct, totul va merge bine".

 

Vezi si...

Lucian Bute boxeaza pentru titlul mondial in 9 iulie in Romania

Bute - Magee, victorie prin KO! VEZI repriza fatala - VIDEO

Comentarii Facebook