Alex Chipciu nu a prins lotul pentru EURO și a reacționat: „Acum e mai privată echipa națională”


Naționala de fotbal a României se pregătește de Campionatul European din Germania, țară spre care a plecat luni, 10 iunie. 

La EURO 2024, selecționerul se bazează pe 26 de jucători. Chiar dacă a reușit un sezon foarte bun în tricoul „Șepcilor roșii”, Alex Chipciu nu a fost convocat de către Edward Iordănescu. 

Cu doar trei zile înainte de startul turneului final, Alex Chipciu a reacționat și a vorbit despre neconvocarea la Campionatul European. Acesta are deja la activ un EURO alături de România. În 2016, Chipciu a jucat în primele două meciuri din grupa ”Tricolorilor” cu Franța și Elveția, în timp ce cu Albania a stat doar pe bancă. 

„Sincer, dacă eram mai tânăr, probabil că egoul era mult mai mare, m-aș fi simțit nedreptățit. Din punct de vedere fotbalistic - la câți jucători sunt acolo, 26 - poate aș fi fost în primii 26 de jucători ai României raportat la evoluțiile avute la echipa de club și la poziția de fundaș stânga mai ales. Dacă aș fi comparat cu fundașii stânga din țară, cel puțin, cred că aș fi acolo, dar asta e alegerea selecționerului.

În același timp, eu n-am avut nicio contribuție la această calificare, n-am fost deloc, iar echipa națională s-a transformat în ultimul timp mai mult într-o echipă de club, cu aceeași jucători mereu, indiferent de formă, că joacă, că nu joacă. Acum e mai privată echipa națională. E posibil să dea roade acest sistem și să facem performanță sau e posibil să nu dea roade și să apară lumea să spună de ce nu l-ai luat pe Mitriță, ori pe Chiricheș. E decizia selecționerului, el își asumă, el va fi primul lăudat sau primul criticat. Noi sperăm să fie lăudat”, a spus Chipciu, potrivit sport.ro. 

Comentarii Facebook