Miercuri 24 Aprilie

A murit Nea Titi, o mare glorie a galeriei U Cluj - FOTO


Marea glorie a galeriei U Cluj, Valer Bondor sau Nea Titi, cum era cunoscut în rândul suporterilor, s-a stins din viață.

Astăzi ne luăm rămas bun de la un suflet care a trăit tot timpul pentru ”U”, un om al cărui inimă a bătut până la ultima clipă pentru Simbol. 

Valer Bondor sau Nea Titi ne-a părăsit și s-a înălțat în galeria marilor ”U”-iști din ceruri, însă povestea vieții lui rămâne mărturie a ceea ce înseamnă să iubești cu adevărat Universitatea.

A fost tot timpul alături de Universitatea, de la acel meci cu Carmen București din 1943, până la sărbătoarea promovării de la sfârșitul lunii mai, nu a fost o clipă în care să nu simtă pentru ”U”, chiar dacă au fost momente de fericire sau de tristețe, după cum ne mărturisea chiar el”, anunță U Cluj.


298734451_596578458589567_7415226275548551672_n.jpg
Cine a fost Nea Titi

În 1943, Nea Titi avea 12 ani, iar Universitatea Cluj evolua în refugiu, la Sibiu. Unchiul lui l-a dus la un meci al "studenților". Pe Cibin a venit una dintre forțele campionatului, Carmen București, formație de care, în urma unui duel extrem de spectaculos, "studenții" au trecut cu 4-3. Pentru inocentul tânăr de atunci a fost dragoste la prima vedere.

Apoi au urmat sute de partide ale ”Șepcilor roșii” văzute live, Nea Titi având puține partide ratate. 

Era singurul om care a văzut trei finale ale Cupei României disputate de "U", începând cu cea din 1949, continuând cu adjudecarea unicului trofeu al echipei noastre (finala din 1965, cu Dinamo Pitești) și încheind cu episodul din 2015, când "Șepcile roșii" au jucat în ultimul act al competiției contra Stelei București, pe Arena Națională.

În toți acești ani, a legat prietenii cu generații întregi de foști jucători, antrenori și oficiali ai "alb-negrilor". Mulți dintre ei au plecat spre stele, dar Nea Titi continuă să ne spună poveștile romantice ale echipei sale de suflet, notează site-ul clubului.

”Echipa asta e dragostea vieții mele! Cu ea m-am născut, cu ea o să mor. Cu ea m-am bucurat, cu ea am plâns o viață întreagă. Cât timp mă va ajuta sănătatea voi continua să fiu alături de Universitatea. În tribună, la meciurile de acasă și din deplasare, la antrenamente, peste tot!", a declarat Nea Titi.

Comentarii Facebook