"Memorialul Misi Szalma" incepe in doliu in Cheile Turzii. Salvamontistul Ilie Humita a murit in timp ce pregatea traseele!


"Memorialul Misi Szalma" incepe in doliu in Cheile Turzii, dupa cele doua tragedii care au avut loc in ultimele trei saptamani. Un alpinist amator, dar si salvamontistul Ilie Humut, si-au pierdut viata pe stancile cheilor.

Memorialul va incepe astazi, 17 septembrie, si se va incheia duminica, 19 septembrie. Locul de intalnire este cabana veche din Cheile Turzii, de unde in fiecare zi alpinistii vor pleca pentru a escalada cei mai abrupti pereti.

Misi Szalma a fost un alpinist foarte cunoacut, cel care a fondat prima echipa de salvamontisti din judetul Cluj, dar care a murit in urma cu 40 de ani, intr-o avanlansa in Muntii Fagaras.

Memorialul, care se tine in fiecare an in Cheile Turzii, aduna zeci de alpinisti din toata tara , care vin pentru a-si "masura" fortele, dar si pentru a trai in natura.

Concursul propriu-zis va incepe sambata, iar vineri se va face primirea oaspetilor. Competitia va fi tip alpiniada si va fi structurata pe varste si pe categorii: feminin, mixt, tineret, masculin si "respect".

Vineri si sambata seara vor fi proiectii cu fotografii aduse de toti alpinistii din tara, dar vor fi urmarite si filme cu expeditiile realizate pe muntii lumii. Concursul surpriza, care este organizat in fiecare an, va avea loc duminica. 

Memorialul din acest an este umbrit de moartea a doi tineri in Cheile Turzii. Unul dintre ei, salvamontistul Ilie Humita, s-a prabusit de la circa 15 metri inaltime in timp ce pregatea traseele, pe care alpinistii urmau sa le foloseasca in cadrul "Memorialului Misi Szalma".

Comentarii Facebook