Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatorita la Cluj fara focuri de artificii

 

Primaria Cluj-Napoca nu va organiza in acest an foc de artificii in ziua de 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane.

Decizia a fost luata de catre executivul primariei din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, anuntate pentru aceasta data.

De la ora 10.00 va avea loc depunearea de jerbe si coroane de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care va cuprinde: primirea oficialitatilor: intonarea marsului de intampinare, salutul Drapelului de Lupta, ocuparea locului in dispozitiv de catre oficialitati, intonarea Imnului National; oficierea slujbei religioase; alocutiuni privind sarbatorirea Zilei Unirii Principatelor Romane; depunearea de jerbe de flori; defilarea garzii de onoare.

De la ora 17.00, la Casa de Cultura a Studentilor, clujenii sunt invitati sa participe la un spectacol sustinut de Dorel Visan, Orchestra Cununa Transilvana a CJCPCT Cluj si interpretii de muzica folclorica Maria Marcu, Amalia Codorean, Maria Lobont, Mariana Morcan, Crina Varga, Nicolae Bondoi, Adrian Buza, Adrian Socaciu, Florin Bota si Marian Dascal. Pe scena Casei de Cultura vor fi prezente si ansamblurile Martisorul al Casei de Cultura a Studentilor, Dor Transilvan al RATUC, Cununa Apusenilor al Casei de Cultura Dumitru Sopon Gilau si Mugurelul al Universitatii Babes-Bolyai. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de catre Institutia Prefectului Judetului Cluj, Primaria Cluj-Napoca, Divizia a IV-a Infanterie "Gemina", Casa de Cultura a Studentilor si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

Comentarii Facebook