ZIUA SATULUI ROMÂNESC, în 10-12 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca

 

Evenimentul Ziua Satului Românesc va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 10 - 12 mai, în Piața Unirii sub patronajul Ambasadei Italiei în România.

 

Asociația Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR), împreună cu Ministerul Economiei - Ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Autoritatea Națională pentru Turism, Guvernul României – Secretariatul General al Guvernului, Primaria Municipiului Cluj-Napoca și  ANTREC, vor organiza ZIUA SATULUI ROMÂNESC, a III-a ediţie. 

 

Pornită în 2010 ca o inițiativă de promovare a moștenirii satului românesc, ZIUA SATULUI ROMÂNESC este astăzi o sărbătoare națională a valorilor perene ale României. 

 

Timp de 3 zile se vor organiza expoziții și târguri tematice în centrul Municipiului Cluj Napoca, precum :

 

- Târgul de turism rural, agroturism și ecoturism - Hai în satul românesc

- Târgul de produse tradiționale  - Produs în satul românesc

- Târgul de meșteri populari – Dumitru Sofonea

- Târgul de flori  - În grădina lui Ion

- Atelierul de bucătărie românească – Comuna Cumpăna (jud. Constanța)

- Patrimoniul Unesco – ceramica de la Horezu

- Conferințe și seminarii pe tema conservării, promovării și dezvoltării satului românesc

 

ZIUA SATULUI ROMÂNESC este cel mai mare eveniment de promovare a mediului rural de la noi din ţară la care vor participa, pe parcursul a 3 zile, 20.000  de turiști și clujeni. Alături de noi la sărbătoarea satului vor fi: domnișoara Alina Pârâială, directorul de cabinet al Ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, domnul Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, doamna Lelia Oanță – SGG, Guvernul României, reprezentanți ai ambasadei Italiei, 30 de sate, 10 județe, meșteri, ansambluri de muzică populară românească. 

 

Pentru a promova simbolurile satului românesc, în cadrul evenimetului va avea loc şi un concurs ”Dansez pentru România”. Concurenţii sunt invitaţi să danseze dansuri populare în pereche, iar cei care dau dovadă de rezistentă  dansând cel mai mult și cel mai bine, vor câştiga unul dintre ineditele premii şi anume: un miel, o sticlă de palincă de Cărpinet, un sac de cartofi de Belinț, un borcan de miere de Luncavița, un sac de ceapă din Făgăraș, o sticlă de afinată de la Vorona.

Comentarii Facebook