Ziua recoltei la Cluj-Napoca, in perioada 1-2 octombrie


Ziua recoltei va fi organizata la Cluj-Napoca in perioada 1-2 octombrie pe platoul Salii Sporturilor. Clujenii vor putea sa vada obiceiuri si sa cumpere produse agricole direct de la prodicatori.

"Avand in vedere succesul proiectului pietelor volante din cartierele municipiului si deschiderea atat a producatorilr agricoli, cat si a cetatenilor spre acest gen de  activitate. Se doreste ca aceasta manifestare sa fie o sarbatoare dedicata producatorilor agricoli, dar si a obiceiurilor, traditiilor si portului popular din judetul Cluj. In perioada 1 - 2 octombrie, intre orele 7.00 - 18.00, pe platoul Salii Sporturilor sunt asteptati producatorii agricoli din judet, dar si cetatenii dornici sa achizitioneze produse proaspete, direct de la producator, la preuri accesibile", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Primaria Cluj-Napoca va pune la dispozitia producatorilor standuri pentru expunerea marfurilor, dar si standuri obtinute cu sprijinul Asociatiei Mesterilor populari clujeni si Breslei mestesugarilor din Transilvania.

In cadrul acestui eveniment vor fi organizate concursuri pentru cel mai mare cartof, rosie, dovleac, castigatorii urmand a fi recompensati cu diplome.

Totodata, pentru a veni in intampinarea nevoilor producatorilor agricoli, la eveniment va fi prezenta Camera Agricola a judetului Cluj, a carei reprezentanti vor oferi detalii despre accesarea fondurilor europene in agricultura si a masurilor implementate de aceasta institutie.

Primaria Cluj-Napoca isi propune ca acest eveniment sa devina o traditie in municipiu, urmand sa fie organizat in fiecare an, in perioada recoltei, in scopul promovarii produselor, traditiilor si obiceiurilor romanesti, in special a celor din zona Clujului

Comentarii Facebook