Ziua porților deschise la Centrul de Recuperare Medicală Kinetoteam FOTO


Kinetoteam oferă întreaga gamă de servicii necesare recuperării medicale și folosește aparatură de ultimă generație, unică pentru centrele private din Cluj-Napoca, iar recent, centrul s-a mutat în casă nouă, pe strada Meteor din cartierul Zorilor.

Centrul de Recuperare Medicală Kinetoteam, cu aparate de ultimă generație și personal specializat care acoperă toate serviciile legate de recuperarea medicală, a organizat sâmbătă, 8 iunie 2019, Ziua porților deschise la noul sediu, situat pe strada Meteor nr. 15-17, în cartierul Zorilor. În urma investițiilor în aparatură, Kinetoteam este cel mai complex centru privat de recuperare medicală în ambulatoriu din Cluj-Napoca, cu acces la aparatură unică în domeniu. În 2018, peste 3.000 de pacienți au fost consultați, investigați și tratați în centru.

Profilul centrului este axat pe medicină fizică și recuperare medicală, dar  oferă și consultații în specialitățile reumatologie, neurologie, medicină internă. Pe lângă consultațiile de specialitate, serviciile medicale includ ecografii, elastografii și infiltrații. Kinetoterapia se realizează clasic sau computerizat cu aparatul ISO-Free. În cadrul fizioterapiei, se folosește ultrasonoterapia, LASER terapia, HILT, curenții de joasă frecvență, curenții interferențiali, drenajul limfatic, SIS Super Inductive System, Deep-Oscilation și undele de șoc. Hidrotermoterapia constă în băi galvanice, parafină și nămol. Procedurile sunt completate cu masaj  medical si taping neuromuscular.



Echipa Kinetoteam include 10 angajați și 12 colaboratori, medici și fiziokinetoterapeuți, care oferă consultații și tratamentele adecvate. Dezvoltarea profesională a personalului este considerată un element-cheie; centrul susține participarea lor la evenimente științifice și traininguri. Anual, aici se organizează și stagii de practică pentru studenții de la Facultatea de Medicină Cluj – programul de studiu Balneofiziokinetoterapie și recuperare, coordonate de Alina Ciubean, asistent universitar la UMF Cluj-Napoca. Kinetoteam este condus de Pierina Vintilă – director general, și Nora Ionela Cucu – director medical.

Povestea Kinetoteam a început în 2012, când patru prieteni au dezvoltat brandul Kinetoteam și au achiziționat un centru medical care funcționase timp de 10 ani. S-au axat de la început pe domeniul recuperării medicale, din dorința de a acoperi toate nevoile acestui segment atât de important pentru revenirea la calitatea optimă a vieții. 

Prin investiții proprii și derularea a două proiecte europene de achiziție, centrul funcționează acum într-un sediu optim, cu aparatură specializată de ultimă generație, un sistem informatic nou, adaptat serviciilor medicale. Valoarea totală a investițiilor realizate în cei șapte ani de activitate este de aproape 400 de mii de euro.

Astfel, Kinetoteam este în prezent singurul centru privat din Cluj-Napoca care folosește aparatură precum SIS – sistem superinductiv care folosește în scop terapeutic un câmp electromagnetic de intensitate inalta, pulsat și focalizat. Efectele acestuia asupra organismului sunt puternic antialgice, miorelaxante, dar și miostimulante, de mobilizare a articulațiilor și de optimizarea vindecarii fracturilor. De asemenea, centrul utilizează ISO FREE – sistem computerizat de evaluare și antrenament funcțional al echilibrului static și dinamic, un sistem sofisticat de evaluare și antrenament individual al coordonării și  echilibrului.  

Ca noutate, Kinetoteam oferă și elastografie – o tehnică recentă de ecografie, care apreciază elasticitatea / rigiditatea țesuturilor. Este foarte utilă în tramatismele musculare și în procesele degenerative tendinoase, unde poate monitoriza efectul diferitelor proceduri de fiziokinetoterapie folosite în programul de recuperare. În cazul în care ecografia clasică decelează prezența unui nodul mamar sau tiroidian, elastografia completează investigatia cu informații suplimentare despre duritatea formațiunii. 

Planurile de viitor ale centrului includ dezvoltarea segmentului de recuperare cardiologică. Mai multe informații despre Kinetoteam: www.kinetoteam.ro

Comentarii Facebook