Miercuri 24 Aprilie

Zilele învățământului preșcolar clujean 2023, moment de bucurie pentru micuții din grădinițe - FOTO


În zilele de 9 și 10 mai au avut loc manifestări culturale și științifice prilejuite de a VI-a  ediție a Zilelor învățământului preșcolar clujean, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu unitățile de învățământ din județul Cluj. 

Prima zi a debutat cu vizitarea expoziției de albume realizate în cadrul Proiectului național de educație pentru valori ”Joc, respect și bucurie”, cu derularea Conferinței ”Educația pentru valori – baza unei dezvoltări comunitare sănătoase” precum și cu simpozionul Proiectului județean ”Să citim pentru Mileniul III”, activități desfășurate în două dintre grădinițele Municipiului Cluj-Napoca. 

Ziua de 10 mai a fost o zi a bucuriei, dedicată Galei Laureaților din cadrul Programului județean „Primăvara copiilor”, care s-a desfășurat la Casino - Centru de cultură urbană Cluj din Parcul Central. Între orele 9:30 și 12:00, copiii din grădinițele clujene și-au dezvăluit talentele artistice într-un spectacol încântător de dans, muzică și culoare. În cadrul acestui eveniment a fost organizată și expoziția cu lucrările participante la proiectele județene ”Primăvara copiiilor-secțiunea artă plastică”, „Culori pentru Pace!”, „Kalokagathia”, „Da, Poți!”, „De la joc la educație financiară”.

”Primăvara Copiilor” este un proiect educaţional menit să înfrumuseţeze diversitatea activităţilor organizate de unitățile de învățământ şi să încununeze efortul depus atât de copii, cât şi de cadrele didactice în transmiterea şi însuşirea unor valori cultural-artistice şi sociale. Prin participarea copiilor la activitățile organizate în cadrul acestui proiect, se dorește atât dezvoltarea potențialului lor creativ, cât și stimularea expresivității, a spontaneității și de ce nu, descoperirea talentului celor mici. 

Comentarii Facebook