Miercuri 24 Aprilie

Zeci de elevi, prinși de polițiștii clujeni în timp ce chiuleau de la ore. Localurile din Cluj, luate la rând de autorități, în căutarea chiulangiilor


Polițiștii clujeni au prins zeci de elevi lipsind de la ore fără motiv. Majoritatea au fost găsiți în localurile din centrul municipiului. 

În contextul dezbaterilor publice apărute în ultima vreme legat de consumul de droguri în rândul elevilor din ce în ce mai tineri, polițiștii clujeni au demarat razii și controale în școli și în zonele din proximitatea acestora, dar și în localurile din Cluj-Napoca, Apahida, Baciu și Florești. 

Joi, între orele 09:30 – 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au accționat cu efective mărite pe raza municipiului și a comunelor arondate Apahida, Baciu și Florești, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, prevenirii delicvenței juvenile, precum și a absenteismului școlar”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. 

Polițiștii au acționat în incinta și în zonele adiacente a 71 de unități de învățământ, au verificat 92 de locuri publice și au controlat 54 de agenți de securitate din cadrul unităților școlare. 

40 de elevi, prinși în timp ce fugeau de la școală

207 de persoane au fost legitimate, iar în urma verificărilor au fost identificați 40 de elevi care absentau nejustificat de la cursuri, unitățile de învățământ fiind înștiințate cu privire la aceste aspecte. În urma activităților s-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute de Legea 61/1991R, Legea 333/2003 și O.U.G. 195/2002”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, scopul fiind acela de reducere a gradului de abandon şi absenteism şcolar, urmărindu-se în același timp, reducerea riscului infracţional şi de victimizare al minorilor”, au mai transmis polițiștii clujeni. 

Sursa foto: Aradon

Comentarii Facebook