Zeci de bicicliști și conducători de trotinete amendați la Cluj-Napoca în doar câteva ore FOTO


Poliţiştii din Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza întregului municipiu, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul indisciplinei pietonilor şi a conducătorilor de biciclete/trotinete, dar şi în vederea respectării normelor de circulaţie de către conducătorii auto.

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 6 august a.c., în intervalul orar 18.00-20.00.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 216  persoane şi au fost verificate 184 de vehicule. 

Au fost verificaţi un număr de 24 de conducători de trotinete, urmărindu-se cunoaşterea regulilor elementare de circulaţie şi a obligaţiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice. 

Astfel, 23 de biciclişti şi 11 conducători de trotinete au fost sancţionaţi contravenţional. 

Alte 14 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru traversarea neregulamentară a străzii. 

Poliţiştii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinut un permis de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h. şi retrase 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice. 

Totodată, poliţiştii au identificat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Turzii din municipiu, deşi avea dreptul de a conduce suspendat. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. 

Comentarii Facebook