Zeci de amenzi aplicate la Cluj-Napoca pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19


Polițiștii clujeni au desfășurat, sâmbătă, controale pe toată raza municipiului Cluj-Napoca, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotrica COVID-19.

La data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile Cluj–Napoca, polițiști locali, inspectori din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului, specialiști din cadrul DSVSA Cluj , DSP Cluj și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj”, informeazp IPJ Cluj.

S-a acționat în 3 etape, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii noului tip de coronavirus.  

Prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță în zona piețelor și supermarketurilor.

Au fost legitimate 83 de persoane și 42 de societăți comerciale. 

Totodată, au fost verificate 7 piețe și supermarketuri. 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale. 

13 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 20 de sancțiuni conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite; și 2 sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind regimul rutier. 

Cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 18.00-21.00, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță la terasele  din zona Pieței Unirii și Piața Muzeului, Aleea Stadion și strada Piezișă.

Polițiștii  din cadrul Biroului Rutier au acționat în zona autogării  și strada Traian Vuia. 

Totodată, au fost verificate și respectarea prevederilor legale privind postul măștii de protecție în interiorul mijloacelor de transport în comun. 

Au fost legitimate 920 persoane și au fost verificate 27 de societăți comerciale. 

De asemenea, au fost verificate un număr de 99 de mijloace de transport în comun și 38 de autovehicule. 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate un număr de 37 de sancțiuni contravenționale. 

Conform legii 55/2020, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale. 

Pe linie rutieră, au fost aplicate 17 sancțiuni în urma încălcării normelor de circulație rutieră de către conducătorii auto. 

Alte 14 sancțiunii fiind aplicate pentru abateri ale altor norme. 

Acțiunea în sistem integrat, a continuat și în timpul nopții, acționându-se în intervalul orar 23.00 – 02.00, pe strada Piezișă unde, au fost legitimate 20 de persoane și au fost verificate 8 autovehicule, fiind aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale. 


Comentarii Facebook