Windows 10 e gratis și pentru cei care au variante piratate


În încercarea de a combate pirateria, cei de la Microsoft doresc să facă uprgrade-ul la WIndows 10 gratuit chiar și pentur cei care au o variantă piratată de Windows 8 sau Windows 8.1.

Odată cu lansarea Windows 10, cei de la Microsoft vor să înceapă o nouă etapă în lupta împotriva pirateriei. Spre deosebire de metodele alese de companii în mod tradițional, Microsoft a apelat în acest caz la o soluție extrem de interesantă. Se știa de ceva vreme că Windows 10 va fi disponibil sub forma unui upgrade gratuit pentru toți cei care deja dețin o licență pentru Windows 7 sau Windows 8.1. Dar cel mai nou anunț a reușit să ia prin surprindere pe toată lumea, scrie playtech.ro.

Astfel, potrivit celor de la Reuters, Microsift țintește în principal piața din China, unde se estimează că peste 75% dintre PC-urile ce rulează Windows au instalate variante piratate.

Decizia a fpoost anunțată în cadrul conferinței WinHEC desfășurată în orașul Shenzen în China.

Actualizăm toate PC-urile calificate, originale sau nu” a declarat Terry Myerson, șeful diviziei Microsoft ce se ocupă cu sistemele de operare.

Comentarii Facebook