Vreme caniculară în aproape toată țara. Vezi ce temperaturi se vor înregistra la Cluj în perioada următoare


Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, 27 iunie, prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie – 10 iulie. Vremea va deveni din ce în ce mai caldă, iar temperaturile vor deveni sufocante.

În următoarele zile, vremea va deveni din ce în ce mai caldă și, în multe regiuni, va fi chiar caniculă, probabilitatea de averse va crește considerabil față de ultima săptămână în aproape toată țara, după 1 iulie, conform estimărilor ANM pentru intervalul 27 iunie – 10 iulie. 

Vremea în Transilvania 

În Transilvania, până spre finalul săptămânii curente vremea se va încâlzi pe zi ce trece, iar din data de miercuri, 29 iunie, va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întraga regiune de 34 – 35 de grade Celsius. Va crește și media minimelor termice, ce se va situa între 13 și 16 grade Celsius

Începând cu săptămâna 4 – 10 iulie valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 şi 14 grade. Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafeţe mici, apoi pe arii mai extinse. Din data de 1 iulie vor fi averse aproape zilnic.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor termice va avea valori între 19 şi 23 de grade, iar a minimelor între 11 şi 13 grade Celsius. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie.


Comentarii Facebook