Visul american , în lucrurile din jurul nostru


Majoritatea dintre noi încă nu am ajuns în Statele Unite ale Americii, însă recunoaștem atât de ușor peste tot, în jurul nostru, produse care definesc stilul american, visul american. Aspecte pe care într-o lumină idealizantă, toți ni le dorim sau ni le-am dorit la un moment dat, în viața noastră. 

Doar unele dintre aceste produse sunt cele ale companiei Apple, reprezentată recent de ultimul model de smartphone ieșit pe piață, iPhone 12. Este clar că, în domeniul telefoanelor inteligente s-a atins, de ceva timp deja, un nivel de upgrade la care se adaugă, la fiecare generație, doar îmbunătățiri ale funcțiilor deja existente. Totuși, Apple, prin iPhone 12, a reușit încă o dată să creeze un val global de entuziasm în rândul fanilor brandului, dar și al persoanelor care achiziționează pentru prima data un iPhone. În continuare este apreciată viteza de răspuns a acestor telefoane chiar și în procesele simple, folosite zi de zi. 

Astfel, telefoanele menționate transpun societatea americană în înțelesul persoanelor care o știu doar din surse indirecte, transparent în legătura cu avantajele și dezavantajele acesteia. 

La fel ca și democrația americană, progresistă dar simultan chiar ultra conservatoare în atât de multe privințe, modelele iPhone conduc valul de inovație în lumea telefoanelor inteligente la nivel  mondial. Totodată acestea vin și cu restricții legate de sistemele proprii de operare, motivate de necesitatea creșterii nivelului de securitate în folosirea aplicațiilor incluse. 

Desigur, în această categorie de produse ilustrative pentru stilul american nu se poate trece peste mașinile personale mari, cu propulsie asigurată de motoare a căror capacitate este considerată de-a dreptul exagerată pe continentul European. Puterea generată de aceste motoare, indiferent dacă proprietarul se deplasează până la magazinul din colț pentru a cumpăra produse zilnice sau escaladează forme naturale de relief, unde modernizarea agresivă încă nu a invadat natura, este exagerată. Sigur că este de apreciat o mașină puternică pe care să te poți baza în orice circumstanțe, însă costurile care însoțesc o astfel de alegere sunt, de asemenea, de luat în considerare. Doar consumul imens de combustibil și amprenta ecologică asupra planetei ar fi primele lucruri de menționat aici. 

Visul american în esență nu este accesibil oricărei persoane, însă un telefon inteligent poate fi acum achiziționat printr-un sistem de rate sau abonamente la rețele de telefonie de către foarte mulți oameni. La fel și multe alte lucruri de lifestyle care provin de pe continentul american. Nu putem să ne referim neapărat la automobile, dar prea puțini își doresc să dețină o mașină americană cu aspectele  greu de gestionat cu care vine la pachet.

Ceea ce este de reținut este faptul că toate lucrurile din viața noastră ne aduc atât plăceri cât și consecințe, trebuie doar să alegem cu inteligență și viziune pe termen lung.

Comentarii Facebook