Sambata 1 Octombrie

Viperă observată în Cheile Turzii! Atenție la drumeții - FOTO


O viperă a băgat spaima într-o clujencă, iar femeia a tras un semnal de alarmă.

Cam așa ceva am văzut luni, 8 iunie, în Cheile Turzii... lângă piciorul meu... Oare lumea știe că sunt vipere în Chei? Nu cred... Era plin de oameni… care stăteau pe pāturi, pe lângă pădure... Cred că ar trebui pus un anunț la intrare... Cam așa ceva... Atenție...vipere..”, a scris clujeanca pe Facebook.

Veterinarii clujeni spun că populația de vipere este crescută în acest an și recomandă atenție maximă la ieșirile în natură.

Vipera este un șarpe periculos. Din păcate nu se pot face multe (n.red. fiind protajată de lege), dar trebuie mare prudență și oamenii trebuie să fie atenți. Sunt perioade în anumiți ani, când populațiile sunt mai numeroase, dar ele se reglează de obicei pe cale naturală. Se pare că anul acesta populația este crescută. 

Dacă cineva este mușcat trebuie să se prezinte în regim de rugență la medic pentru a primi serul antiviperin. Este vorba despre o urgență maximă. Este una dintre urgențele maxime ale medicinei”, a explicat medicul veterinar Ioan Oleleu, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj. 

Comentarii Facebook