Vine un val de aer tropical peste România. Meteorologii anunţă maxime de 15 grade Celsius


Un val de aer tropical ajunge în România, iar meteorologii anunță temperaturi ce vor depăși chiar și 15 grade Celsius în anumite zone ale țării, dublu, așadar, față de normalul acestei perioade.

La momentul acesta nu există o situație stabilă a maselor de aer, dar cu toate acestea meteorologii au explicat că masele respective nu se îndreaptă spre un normal al perioadei, având în vedere că suntem la început de luna decembrie. Specialiștii informează că ar trebui să fie cu mult mai rece de atât, dar în această săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Meteorologii vorbesc despre temperaturi de 10-13 grade în zona deluroasă din vestul țării, în timp ce în jumătatea de nord a Moldovei, la mijlocul zilei s-au înregistrat temperaturi negative, opuse celor din vestul țării. Astfel că temperaturile variază foarte mult de la un punct cardinal la celălalt, de la -3 grade Celsius la 13 grade Celsius. 

Chiar și în zilele următoare temperaturile vor varia destul de mult, însă spre sfârșitul săptămânii vor fi din ce în ce mai ridicate. Dacă astăzi-mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile depășesc uşor 10 grade, de miercuri astfel de valori vor fi regăsite doar în partea de sud-est a teritoriului, în condițiile în care sisteme noroase vor traversa teritoriul țării noastre și vor aduce precipitații cam în toate regiunile.


Comentarii Facebook