„Vine primăvara la Cluj!”. Pompierii clujeni au intervenit la 18 incendii de vegetație în doar 3 zile, „gospodarii” au început curățenia de primăvară


Odată cu sosirea primăverii se intensifică și incendiile de vegetație uscată. Clujenii nu se lasă de vechile deprinderi de primăvara și toamnă, atunci când scapă de deșeurile vegetale, de cele mai multe ori prin incendiere.

Incendiile de vegetație uscată s-au intensificat în ultima perioadă. Numai în ultimele trei zile am avut parte de 18 intervenții de acest fel. Se poate întâmpla oricând ca flăcările să se extindă la case, să pună în pericol bunurile și chiar viețile omenești. Se apropie primăvara, iar mulți își fac curățenie în grădini. Vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu puneți pe nimeni în pericol!”, explică pompierii de la ISU Cluj.

vege.jpeg

Oamenii își pun în pericol siguranța, dar și propria sănătate, ecologiștii ne atenționează că incendierea vegetației uscate contribuie la o creștere a concentrației de particule nocive pentru organism. 

Incendierea vegetației uscate de pe câmpuri sau din spatele casei, într-o perioadă de calm atmosferic, va duce la acumularea de fum la nivelul solului și o creștere a concentrație de particule nocive pentru organism PM2.5 și PM10 peste pragurile admise”, au scris reprezentanții organizației Strop De Aer, pe pagina de Facebook. 

Comentarii Facebook