Vijeliile cauzează probleme la Cluj! Pompierii au intervenit la un bloc din Mănăștur, după ce o tablă s-a desprins de pe acoperiș FOTO


Pompierii clujeni au intervenit, luni dimineață, la un bloc de pe strada Mehedinți din cartieurl Mănăștur, pentru a degaja o tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc.

O autospecială și o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi au intervenit pentru a degaja o tablă desprinsă de pe acoperișul unui bloc cu 10 etaje, situat pe str Mehedinți din municipiul Cluj-Napoca”, informează ISU Cluj.

Solicitarea a venit în jurul orei 8.40, și cel mai probabil a fost rezultatul efectelor fenomenelor meteo extreme, pentru care este în vigoare codul portocaliu.

Meteorologii de la ANM au emis un avertisment de tip cod portocaliu de vijelii, care vizează județul Cluj, valabil până luni, 24 februarie, ora 18.00.În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 80...95 km/h. Iar în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la altitudini în general de peste 1600 m.

Pe timpul manifestării fenomenelor meteo extreme, pompierii clujeni fac următoarele recomandări:

- Întreruperea oricărei activități în aer liber

- Adăpostirea în locuință, imobile sau chiar într-un autoturism în momentele de când vântul se manifestă cu intensitate, 

- Închiderea ferestrelor și a ușilor pentru a evita distrugerea acestora

- Parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Comentarii Facebook