VIDEO - "Zi de lupta pentru Rosia Montana" la Cluj. Zeci de oameni au aruncat dupa Videanu cu rosii in Parcul "Lucian Blaga"


Zeci de clujeni au aruncat cu rosii intr-un panou amplasat in Piata "Lucian Blaga", pe care a fost lipita o fotografie cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, in cadrul campaniei nationale "Zi de lupta pentru Rosia Montana".

Manifestarea are ca scop protejarea patrimoniului de la Rosia Montana, amenintat de o posibila pornire a exploararii aurifiere de catre compania Gold Corporation. Campania s-a derulat simultan in Cluj-Napoca, Bucuresti, Constanta si Ploiesti.

De unul dintre copacii din Parcul "Lucian Blaga" a fost prins un panou cu o fotografie a ministrului Economiei, Adriean Videanu, iar trecatorii au fost invitati sa o ia la tinta si sa arunce cu rosii in ea.

Au mai fost afisate si mesaje: "Ce-i trece prin cap lui Videanu? O rosie!" sau "O rosie pentru un viitor mai curat!".

Organizatorii campaniei considera ca Videanu este unul dintre principalii sustinatori ai intereselor pe care compania canadiana Gold Corporation le are in Romania, interese care converg intr-un singur scop: deschiderea exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

Comentarii Facebook