VIDEO. Ultimele imagini cu stadiul lucrărilor din Parcul Armătura, pe care edilul Boc le declara complete în proporție de 90%, la finalul lunii aprilie


Emil Boc declara la finalul lunii aprilie că lucrările sunt finalizate pentru parcul de pe malul Someșului, în proporție de 90%. Acesta se declara mulțumit de evoluția lucrărilor, deși acestea nu corespundeau cu planul inițial. 

Un ONG preocupat cu toate proiectele care implică râul Someș semnaliza, acum o lună, nereguli sesizate la lucrările din Parcul Armătura. ONG-iștii au susținut atunci că „în ciuda plantărilor unor copaci care vor da umbră peste ani buni, s-au tăiat spre sute de copaci și multă vegetație s-a distrus”

Amintim că, parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Despre vizita primarului Emil Boc în Parcul Armătura, de la finalul lunii aprilie, ONG-iștii au făcut atunci următoarele observații:

„1. execuția nu seamănă cu planul inițial în care natura este mai prezentă, mai bogată.

2. în ciuda plantărilor unor copaci care vor da umbră peste ani buni, s-au tăiat spre sute de copaci și multă vegetație s-a distrus, lucruri vizibile la o simpla căutare pe Google Earth.

3. întârzierile față de prevăzuta deschidere de Paște sunt mari, cel mai probabil parcul urmând a se deschide în a doua parte a anului.

4. Parcul Armătura nu s-a conectat pietonal și ciclist de Parcul Feroviarilor, așa cum Societatea Organizată Sustenabil SOS a cerut in mod repetat, deși distanța pe malul Someșului este de doar 200 de metri între parcuri. O astfel de legătură oferea un circuit pietonal si ciclist de peste 3 km”, au transmis atunci cei de la „Someșul nostru”.

Sursă VIDEO: Legat de Cluj LDC

Comentarii Facebook