VIDEO ȘOCANT: Cerbi împușcați de braconieri în pădure! Camera Deputaților supun la vot înființarea ”DNA-ului Pădurilor”


Un videoclip în care mai mulți cerbi sunt împușcați de braconieri au fost făcute publice, zilele trecute, pe rețelele de socializare, devenind rapid virale.

În imagini, un braconier filmează cei doi cerbi împușcați, spunând la un moment dat că nu ar fi trebuit împușcați amândoi, dar ”stăteau prea fain”.

Senatorul clujean Mihai Goțiu a precizat că, în cadrul ședinței de iercuri a Camerei Deputaților este programat votul pe legea de înființare a unei direcții specializate pentru combaterea infracțiunilor de mediu, care ar putea să ajute la combaterea acestor acte de cruzime, dar și de cei care poluează sau defrișează ilegal pădurile.

Cerbii ”stăteau prea fain, dă-i în p**a mea”, ca să nu fie măcelăriți! (imagini video nerecomandate minorilor și persoanelor sensibile). De ce avem nevoie de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (”DNA-ul Pădurilor”)

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, este programat votul pe legea de înființare a unei direcții specializate pentru combaterea infracțiunilor de mediu, pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari USR din comisiile Juridice și de Mediu. După mai multe amânări, propunerea legislativă a primit, ieri (marți), raport favorabil în Comisia Juridică, dar mai mulți parlamentari (în special de la PNL) s-au abținut, iar cei de la PSD au încercat să restrângă numărul procurorilor care vor activa în această structură.

Imagini cu tăierile ilegale din pădurile României ați tot văzut. Doar în ultimele săptămâni v-am prezentat cum a ajuns să sece râul Dâmbovița în partea lui superioară, cum depozite ilegale de deșeuri au fost incendiate în județul Dâmbovița, poluând grav localitatea Vlădeni ori cum rezervația naturală Cheile Sohodolului, din județul Gorj, a fost distrusă pentru a face loc camioanelor cu lemne.

În înregistrarea video de mai jos, puteți vedea o altă realitate dură: cruzimea braconierilor. Filmarea, realizată la limita dintre judeţele Maramureş şi Suceava, în zona Borşa-Cârlibaba, a fost făcută publică săptămâna trecută și pare să aparțină chiar unuia dintre cei care au împușcat cei doi cerbi.

Cel care a postat înregistrarea pe Facebook spune că ar fi găsit-o transmisă pe un grup de WhatsApp. Imaginile surprind agonia celor doi cerbi și se aude vocea unuia dintre făptuitori, gâfâită, care spune că nu trebuiau împușcate ambele animale, dar ”STĂTEAU PREA FAIN, dă-i în p**a mea.” ”Hai le tăiem grumajii mai întâi!”, se mai aude în înregistrare.

Da, și combaterea braconajului intră în obiectul de activitate al următoarei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Priviți aceste imagini (doar cei cu inima puternică) și apoi urmăriți cum vor vota, astăzi, deputații, legea de înființare a DNA-ului Pădurilor. Să știm cine luptă cu acest flagel și cine caută scuze pentru astfel de fapte!

După votul de la Camera Deputaților, propunerea legislativă va fi transmisă la Senat, care va fi cameră decizională”, transmite senatorul Goțoiu.

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL

Comentarii Facebook