VIDEO. Razie ANPC la Iulius Mall Cluj! Mai mulți comercianți din zona de food court, amendați cu sute de mii de lei


În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a desfășurat marți o acțiune de control la  Iulius Mall Cluj. Echipele de control au extins cercetarea la 8 operatori economici care activau în zona de food court și au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 245.000 lei. 

Ce nereguli au identificat comisarii clujeni

  • Prezența gândacilor de bucătărie în număr foarte mare în spațiile de tranzit
  • Existența unor căi de acces improprii desfășurării activității de alimentație  publică 
  • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
  • Schimbarea stării termice a unor produse și preparate 
  • Comercializarea unor produse alimentare și preparate fară elemente de  identificare-caracterizare 
  • Folosirea unor spații de depozitare insalubre (cu rugină), aferente produselor  din carne refrigerată și preparatelor calde/reci, precum și a congelatoarelor  verticale și orizontale 
  • Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor. 

Ca urmare a acțiunii, echipele de control ale CJPC Cluj au extins cercetarea și  la alți 8 operatori economici care activau în zona de food court și au aplicat 9 amenzi contravenționale în cuantum de 245.000 lei. 

Totodată, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: 

- oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și  preparate în valoare de circa 4.500 de lei 

- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru operatorul economic proprietar al spațiilor din zona food court - oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor,  

pentru 5 operatori economici care activau în zona food court, având  închiriate spații aici 

- oprirea temporară a prestării serviciilor până la la finalizarea lucrărilor  de reamenajare, pentru un operator economic care derula șantier de  amenajare și, în paralel, blocul alimentar funcționa.”, anunță Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea  Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj. 

-----------------------

UPDATE

Poziția Iulius Mall Cluj: Pe 20 septembrie 2022, în Iulius Mall s-a desfăşurat un control de la Comisariatul  Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, care a avut susţinerea totală din partea  Administraţiei shopping mall-ului şi a operatorilor de alimentaţie publică. 

În urma controlului, au fost identificate o serie de nereguli, care deja au fost remediate,  astfel încât zonele de alimentaţie publică din Iulius Mall sunt funcţionale, cu avizul  Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. 

Ne cerem scuze clienţilor şi îi asigurăm că prioritatea noastră este oferirea unor servicii  la cele mai înalte standarde, aşa cum i-am obişnuit până acum.  

Subliniem faptul că Administrația Iulius Mall Cluj este preocupată constant de  respectarea normelor sanitare şi de igienă prevăzute de legislaţia în vigoare. Iulius Mall  Cluj realizează operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare cu o frecvență sporită,  mai exact de patru ori pe lună, în zona de food court, incluzând spațiile operatorilor,  sala de mese, grupurile sanitare din proximitate și alte spații comune. De asemenea,  zilnic, după finalizarea programului, în zona food court se efectuează operațiuni  complete de curățenie și degresare, atât în spațiile închiriate, cât și pe cele comune. 

În ciuda tuturor acestor eforturi constante, a îndeplinirii programului de efectuare a  dezinsecției în toate locațiile, a respectării etapelor, a frecvenței de realizare a  proceselor, a calității și concentrației substanțelor folosite, sunt factori independenți de  activitatea noastră care pot genera neconformităţi.  

Le mulţumim clienţilor pentru fidelitate şi îi aşteptăm să revină cu încredere în food  court-ul Iulius Mall. 

Comentarii Facebook