VIDEO. PROTEST în fața clubului FORM Space împotriva reclamei sexiste. Scandal izbucnit după ce clubul a invitat fetele la băuturi gratis


De câteva zile, FORM Space, unul dintre cele mai populare cluburi din orașul Cluj-Napoca se confruntă cu un val de critici. Conflictul a izbucnit după ce clubul a publicat un eveniment pe o rețea de socializare, pe afișul căruia se regăsea un mesaj controversat, pe care o bună parte l-a catalogat drept misogin. Polemicile și decizia clubului de a nu-și cere scuze public, au dus în scurt timp la un protest.

Petrecerea intitulată „FREE FLOW PARTY: Girls Can Drink” (tradus Petrecerea Libertinismului: Fetele Pot Bea) avea ca idee centrală faptul că fetele care vin la petrecre au acces liber și cocktailuri (vodcă + suc de portocale) gratuite. Evenimentul era însoțit și de un afiș cu mesajul „WHEN GIRLS GET FREE VODKA ORANGE, GUYS GET MORE PHONE NUMBERS” ( în traducere: Când fetele primesc vodka orange gratis, băieții fac rost de mai multe numere de telefon).

mesaj.jpeg

Mesajul afișului, cu siguranță, nu a fost pe placul urmăritorilor FORM Space. 

Efectiv rușinos în ceasu asta, în 2023, do better.”; „Deci femeile să vină cu the good looks, că le îmbătați voi pe de gratis, numai ca să facă bărbații rost de numere de telefon?”; „Hei, terminati, nu mai fiti rai, clubul Andei Adam trebuia sa aiba concurenta.”, sunt doar câteva dintre zecile de comentarii negative. Ulterior afișul postării a fost înlocuit, însă nici noul mesaj nu a fost pe placul tinerilor: „YOU BRING THE GOOD LOOKS, WE BRING THE FREE VODKA ORANGE” (în traducere: Tu aduci aspectul plăcut, noi îți oferim Vodka Orange gratis).

Un protest a fost organizat în fața clubului FORM Space

Un grup de tinere de la Queer Sisterhood Cluj și Asociația C.A.R.E au organizat miercuri seara un protest în fața clubului. „Marketing mai bun dorim din partea cluburilor locale”, spun organizatorii protestului.

p5.jpeg

Moment artistic/cultural în fața la Form Space ca răspuns la marketingul pentru evenimentele lor de miercurea seara care zice “Fetele primesc drink-uri gratis, iar băieții primesc mai multe numere de telefon.” Astfel de mesaje fac parte dintr-un discurs sexist în care femeile sunt un bun tranzacționabil și un mesaj periculos pentru femei. Mulțumim numărului mare de participanți  și participante la întrunirea noastră. 

Din mesajele scrise la întrunire:

Vreau să beau fără număr de telefon.

A drink is not a yes.

Free drinks for all or none.

Alcoolul nu înseamnă consimțământ.”, au scris organizatorii protestului pe pagina de Facebook „Queer Sisterhood Cluj”. 

Comentarii Facebook