VIDEO - Parcul „Balta” din orașul Dej, plin de mizerii. Locuitorii s-au săturat de mizeria din parcul amenajat de curând


Reabilitată în urmă cu doar câțiva ani, Zona Balta din Dej a devenit unul dintre colurile de recreere preferate ale locuitorilor din cartierul Dealul Florilor. Spațiile de joacă pentru copii, zonele verzi dar și lacul sunt doar câteva dintre lucrurile care îi atrag pe dejeni în zona respectivă. 

Numai că, ce-i frumos, nu durează prea mult. Oamenii spun că zona a început să arate tot mai rău și, pe lângă gunoaiele pe care locuitorii fără cei șapte ani de acasă le aruncă oriunde, numai în coșul de gunoi nu, a început să se observe și lipsa de interes a autorităților locale, care ar tebui să întrețină o astfel de zonă. 

Ne plimbam zilnic cu cel mic pe balta. Lacul e un beneficiu imens al zonei, dar incepe sa se transforme intr-un focar. In ultima perioada au aparut pesti, au aparut testoase, totul ar putea fi un colt minunat de natura, insa nu e ingrijit. Apa murdara, plina de gunoaie si de tot felul de resturi pune deja in pericol vietatile din ea. Am vazut deja pesti morti, testoase moarte, pentru ca apa e foarte murdara. Vine caldura, sigur va deveni si urat mirositarea. Nu e greu pentru cei de la Primarie sa vina cu o barca sau cu o plasa sa curete macar gunoaiele de la suprafata”, a scris un dejean, potrivit dejeanul.ro

Zona „Balta” din Dej a fost reabilitată în anul 2018, în cadrul unei investiții care s-a ridicat la suma de 2,5 milioane de euro, din care contribuția din bugetul local a fost de doar 2%. Au fost amenajate alei pietonale, o zonă destinată locurilor de joacă adresate copiilor de diferite vârste și celor cu dizabilități, zonă destinată activităților de fitness în aer liber, zona destinată sozializării, dotată cu internet Wi-Fi. 


Comentarii Facebook