VIDEO - „Fugiți! Vine războiul!”. Doi tineri, căutați de poliție după ce au redat la megafon sunetul unei sirene de raid aerian în toiul nopții


În timp ce foarte mulți români, indiferent că sunt autorități, ONG-iști, voluntari sau oameni simpli îi ajută fiecare cum și cu ce poate pe refugiații de război care trec în valuri din Ucraina în România prin PTF Sighet, însă, există și unii care iau în derâdere toată situația.

Este și cazul a doi tineri din Sighet, care în cursul nopții dintre 3-4 martie s-au gândit să se „distreze” pe seama războiului dintre Rusia și Ucraina, conform Sighet247.

Aceștia s-au plimbat nestingheriți cu o mașină prin zona Centrului Istoric a municipiului Sighetu Marmației și au redat un sunet de alarmă (sirenă) de război (antiaeriană), amplificat la un megafon, anunțând totodată oamenii să se adăpostească pentru că Rusia a atacat deja România și urmează ca Sighetul să fie bombardat.

sighet.jpg

Pentru că asta nu le-a fost de ajuns, cei doi tineri s-au filmat live pe Facebook în timp ce săvârșeau aceste fapte. Autoritățile nu au identificat încă cei doi făptași, nu se știe dacă tinerii se aflau sub influența alcoolului. 

A fost anunțat și IPJ Maramureș care a anunțată că „polițiștii din Sighet efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”.

Art. 404 din Noul Cod Penal definește infracțiunea de „Comunicarea de informații false” astfel: „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”. 

Rămâne ca autoritățile să decidă dacă fapta săvârșită îmbracă forma unei infracțiuni sau a unei contravenții.


Comentarii Facebook