VIDEO - Secția de Chirurgie, spitalul Județean de Urgență Cluj: Asistentele se joacă cu un câine, iar pacienții sunt dojeniți pentru că nu poartă mască


Un clujean ne-a relatat prin ce a trecut iubita lui în dimineața de 14 mai la Spitalul Județean de Urgențe Cluj. Atât iubita clujeanului, cât și acesta, au fost mustrați de către doctori pentru că nu purtau măști de protecție împotriva COVID-19, în condițiile în care, femeia s-a prezentat la urgențe pentru rezolvarea unor probleme respiratorii grave care o deranjau de ieri seara.

După ore întregi de așteptare, cei doi clujeni au fost luați la rost de doctorii spitalului

Suntem de la ora 11 la urgenta. Logodnica mea are dureri groaznice în piept de aseară. În această dimineață (sâmbătă, 14 mai) am venit cu ea la urgente. De la ora 11 sta într-un container.Timp de 3 ore nu a preluat-o nimeni. După ce am insistat, au venit și i-au luat sânge... Dar asta este cea mai mica problema”, ne-a spus clujeanul indignat.

Mai multe angajate de la secția de Chirurgie își ocupau timpul jucându-se cu un cățel

Indignarea clujeanului a devenit și mai mare în momentul în care, după dojeneala primită de la angajații instituției de sănătate, a surprins niște imagini în care, în cadrul secției de Chirurgie, câteva asistente se jucau cu un patruped, fără a purta vreun fel de protecție (mănuși, halat, mască) care să poată fi indepărtate după interacțiunea cu animalul și înainte de întâlnirea cu pacienții. 

Pe lângă problemele de igienă pe care le ridică prezența unui animal într-o secție de chirurgie, clujeanul a atras atenția și asupra pierderii de timp a angajaților care îi lasă pe pacienți să aștepte ore în șir pentru a fi consultați.

Domnii doctori ne iau la rost ca de ce nu purtam masca. Pe motiv ca suntem în spital... Dar medicii de pe secția de Chirurgie 1 se joaca în cabinet cu un câine.. Pai, este normal? Noi suntem trași la răspundere ca nu purtam mască, în timp ce nici unul dintre ei nu poarta, iar pe secția de Chirurgie 1, acolo unde sunt operații și tăieturi, medicii sa se joace cu câinele prin cabinet?!”, a mai spus acesta.


Comentarii Facebook