VICTORIA generației Facebook! Elevii de la Șincai i-au ÎNVINS pe profesori. E ILEGAL ce au făcut dascălii

 

Consiliul de Administrație de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca a anulat sancțiunile aplicate celor 68 de elevi pentru postările făcute pe Facebook.

 

Și-au dat seama că au încălcat regulamentul. Mă miră faptul că directorul și consiliul profesoral și-au dat seama că elevii au încălcat regulamentul școlar în momentul în care au postat imagini cu profesorii lor. Ceea ce nu se știe este faptul că sancțiunile împotriva elevilor au fost dictate cu încălcarea regulamentului școlar. În acest regulament se arată că sancțiunile trebuie dispuse de Consiliul clasei, care este format din toți profesorii care predau la clasa respectivă. La Liceul Gheorghe Șincai lucrurile s-au întâmplat cu nerespectarea regulamentului școlar”, a declarat un profesor de la Liceul Gheorghe Șincai, care a dorit să își păstreze anonimatul

 

Consiliul de Administrație al liceului a dispus anularea tuturor sancțiunilor, inclusiv pe cele care vizau exmatricularea - mutarea unor elevi la alte școli. 

 

Scandalul a pornit de la grupul de Facebook ”Memes Șincai”, creat de trei elevi și la care au aderat circa 800 de tineri din liceu.

 

Acolo au fost postate mesaje ironice la adresa profesorilor, dar au fost și derapaje, considerate de dascăli obscene. 

 

S-a format o comisie de anchetă compusă din opt profesori și niciun reprezentant al părinților, iar elevii au fost înfierați și sancționați pe capete. Patru dintre membrii comisiei, profesorul de latină Alexandru Dudău, profesorul de geografie Daniel Nicu Irimia, profesorul de istorie Lucia Copoeru și profesorul de biologie Ioana Emilia Mihacea, poreclită ”intestinala”, deoarece este apelativul preferat cu care își ”dezmiardă” elevii, au apărut în pozele postate de elevi pe pagina ”Șincai Memes”, scrie evz.ro.

 

În urma anchei, 66 de elevi au fost sancționați cu scăderea notei la purtare, iar alți 2 au fost exmatriculați (forțați să își găsească o altă școală, în caz contrar urmau să fie dați afară).

 

Consiliul de Administrație de la Liceul Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, de vineri, 27 martie, a stabilit că aceste sancțiuni sunt ilegale.

 

Vezi AICI și AICI fotografiile obscene.

Comentarii Facebook