Viceprimarul Dan Tarcea a adoptat un cățel de la un Centru de Ecarisaj din Cluj: „Noul membru al familiei”


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a adoptat un câine de la un Centru administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP). Tarcea îi îndeamnă pe oamenii care au condiții optime să facă același lucru.

Noul membru al familiei.

Am fost impreuna cu fetita mea, la Centrul de ecarisaj, de pe strada Bobâlnei, Centru administrat de RADP, de unde am adoptat un cățel abandonat. 

Vă încurajez sa mergeti in vizita la acest Centru și în cazul în care aveți condiții optime poate va găsiți un prieten patruped”, a transmis Tarcea pe o rețea de socializare, lăsând și o serie de poze cu noul membru al familiei.

Cu toate că adopțiile au crescut în ultimii ani, în România numărul lor tot nu reușește să-l depășească pe cel al câinilor abandonați. Printre motivele pentru care oamenii abandonează patrupedele se numără lipsa timpului pentru a avea grijă de ele, plictiseala, indiferența și problemele financiare, potrivit organizației Four Paws International. În România, amenzile pentru cei care abandonează animale sunt între 3.000 și 12.000 de lei, însă în majoritatea cazurilor nimeni nu ajunge să le aplice. 

Oamenii abandonează animale din mai multe motive, inclusiv: schimbarea circumstanțelor financiare, mutarea într-o locație unde câinele nu este acceptat, probleme de comportament ale câinelui, faptul că proprietarul nu își poate asuma responsabilitatea sau costurile asociate cu îngrijirea unui câine sau chiar că proprietarul a dobândit câinele impulsiv, fără a se gândi la consecințele asumării acestei responsabilități pe termen lung.

Comentarii Facebook