Vezi fotografii inedite din Clujul interbelic! GALERIE FOTO


O explozitie inedita de fotografii din perioada interbelica a fost inaugurata in Sala de Sticla a Primariei Cluj Napoca. Imaginile il prezinta pe primul primar roman al Clujului, dar si diverse locuri publice din oras.

Iulian Pop a fost primul primar roman al Clujului, dar in fotografii apar si edilii care i-au urmat: Nicolae Draganu, Sebastian Bornemisa si Theodor Mihali.

 

Expozitia "Istoria administratiei locale la Cluj-Napoca (1919 - 1940)" este organizata in colaborare cu Arhivele Nationale Cluj si va fi deschisa pe perioada Zilelor orasului, intre 27 mai si 3 iunie.

Pe langa imaginile cu primarii orasului, clujenii mai pot vedea schitele Pietei Mihai Viteazu, fotografii cu orasul vechi, dar si modul in care erau indeplinite treburile administrative. O imagine din anii '30 arata cum erau stropite strazile orasului cu apa.

"Din expozitie fac parte cereri catre Primaria Cluj inregistrate din partea cetatenilor pe diverse probleme edilitare, culturale si sportive, planuri de constructie din perioada interbelica aprobate de Primaria Cluj, imagini cu aspecte de la constructia Catedralei Ortodoxe din Piata Avram Iancu si de la constructia Liceului Sfanta Terezia, actualul Colegiu George Cosbuc sau colaje cu imagini cuprinzand functionari publici din serviciile Tehnic si Financiar a Primariei Cluj-Napoca", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Primariei.

Comentarii Facebook