Miercuri 24 Aprilie

Val de aer siberian peste România. Temperaturile minime vor coborî până la minus 18 grade Celsius


Informarea emisă de meteorlogii ANM vizează vreme deosebit de rece, ger noaptea și dimineața și intensificări ale vântului în toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ger, în toată țara. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până sâmbătă, 12 martie.

Astfel, în intervalul 9-12 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri, 10/11 martie, și vineri spre sâmbătă, 11/12 martie, în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade Celsius.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi, 10 martie,  și vineri, 11 martie, cu viteze la rafală, în general de 45-55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

7 – 14 martie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

14 – 21 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

21 – 28 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.




Comentarii Facebook