Val de aer polar peste România: Se vor înregistra temperaturi negative în toate regiunile din țară


După o lună ianuarie caldă, asemănătoare cu o lună însorită de primăvară, vremea se răcește puternic și în mai multe zone din țară va ninge abundent. 

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius. În sud-vest, sud şi est vor fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă și ninsoare. În weekend sunt anunțate ninsori, posibil abundente dar și un episod de viscol sever în zona de munte a Transilvaniei.

Se vor înregistra temperaturi negative în toate regiunile din țară

Conform meteorologilor, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara. În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei. Va ninge la început în sudul țării, apoi și în restul României. Vor fi ninsori și la munte, unde se va depune strat consistent de zăpadă și în zonele mai joase, iar vineri și sâmbătă vântul va avea intensificări în zonele înalte.

Vremea se răcește puternic și în Cluj-Napoca

În zona municipiului Cluj-Napoca minimele coboară spre -4 chiar -5 grade C, însă senzația de frig va fi amplificată de vântul care va avea unele intensificări, la munte va spulbera zăpada. Cei care pregătesc un weekend la schi, au tras lozul câștigător pentru că sunt așteptate ninsori la munte, cu alte cuvinte turiștii se vor bucura de zăpadă naturală pe final de ianuarie.

Comentarii Facebook