Vacanța de Paște 2021. Ce spune Ministrul Educației despre vacanța de o lună a elevilor



Vacanța de Paște 2021. Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri seara că Ministerul Sănătății a cerut vacanța prelungită pentru elevi argumentând că în acest mod se va reduce mobilitatea. În acest context, Cîmpeanu a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte, crescând astfel mobilitatea, iar răspunsul său a fost scurt: „Poate fi...vom vedea”.

Vacanța de Paște 2021. Învățarea online în luna aprilie este considerată inacceptabilă

Situația în școli a fost, marți, îngrijorătoare, spune Cîmpeanu, în condițiile în care numărul școlarilor și al angajaților infectați a fost mult mai mare decât media, însă miercuri s-a infirmat acest trend.

Miercuri au fost 30 de copii infectați și 22 angajați din învățământ. Nu s-a păstrat un trend ascendent și măsurile sunt respectate în unitățile de învățământ”, a precizat Ministrul Educației.

Întrebat ce argumente au existat atunci când s-a luat în calcul prelungirea vacanței de primăvară a elevilor, acesta a spus că ar fi vorba de „micșorarea mobilității”. De asemenea, Ministrul a fost întrebat dacă s-a luat în considerare că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte:

Domnul Voiculescu a spus că o lună de vacanță trebuie să luați acum? Și dumneavoastră sau alții nu i-ați replicat că s-ar putea ca românii să plece la munte?”. Cîmpeanu a răspuns „Poate fi și asta...”.

În ce privește posibilitatea ca elevii să învețe online în loc să stea o lună în vacanță, Sorin Cîmpeanu a precizat că „au mai rămas foarte mulți care ai dificultăți la predarea online și ar fi generat o inechitate” pe care a considerat-o inacceptabilă.

Vedem cu toții trendul ascendent, nu poate nega nimeni. Pe la jumătatea lunii aprilie e posibil să avem un vârf. E normal că în acest caz vor fi luate măsuri restrictive. Puntea de pe 12 aprilie până pe 29 aprilie ar fi putut să fie o predare online, e o variantă și asta, am luat-o în calcul”, a mai spus Câmpeanu.

Vacanța de Paște 2021. Vacanța de primăvară pentru elevi între 2 aprilie și 4 mai

În 2 aprilie, copiii ar urma să intre în vacanță până în 4 mai, iar anul școlar să se încheie în 2 iulie, nu în 18 iunie, așa cum era structura inițială, potrivit propunerii inițiale a Ministerului Educației.

Am propus modificări în structura anului școlar. Propunând o vacanță de primăvară din 2 aprilie - 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până în 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității”, a spus inițial Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației se va întâlni la ora 10 cu Comitetul pentru Dialog Social, din care fac parte reprezentanți ai profesorilor, elevilor și părinților și va discuta toate propunerile luate în calcul pentru modificarea structurii semestrului al doilea.


Comentarii Facebook