Va fi COD PORTOCALIU de caniculă la Cluj! Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, vom avea parte de o noapte tropicală


Miercuri este în vigoare o avertizare Cod galben de caniculă valabilă în Cluj și în mai multe județe din țară. Restul țării se află sub avertizare Cod portocaliu.

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.


h1.jpg

Avertizarea cod portocaliu se extinde mâine și pentru județul Cluj 

Avertizarea cod portocaliu se va extinde mâine în mai multe județe, inclusiv județul Cluj. 

Așadar, joi, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

h2.jpg

Comentarii Facebook