Urșii au atacat gospodăriile de pe Valea Căpriorii, din Feleacu. Jandarmii: Să ne chemați când atacă - FOTO SOCANTE


Mai multe gospodării de pe Valea Căpriorii, din comuna Feleacu, au fost atacate de urși, în noaptea de luni spre marți. Animalele flămânde au omorât găinile și o capră, după ce au escaladat câteva garduri. 

Sandu Checicheș a rămas fără o capră în urma atacului de azi-noapte. ”Ursul a sărit două garduri până la mine. La vecini le-a mâncat găinile, iar mie mi-a omorât o capră, dar nu a mai putut să sară gardul cu ea. Nu mai au ce mânca la munte, dacă le-am tăiat pădurile. Au venit să mânânce mere din livezile din jur, au și apă de la pârâu, așa că sunt condiții foarte bune, iar acum ne atacă în gospodărie”, a spus clujeanul.

Cele 50 de familii care locuiesc pe Valea Căpriorii se tem și au cerut ajutorul jandarmilor, dar răspunsul le-a lăsat un gust amar. ”Suntem 50 de familii care locuiesc pe Valea Căpriorii. Jandarmii au spus că să îi sunăm când vine ursul. Mi-au spus că nu pot interveni, dacă nu e viața cuiva în pericol. Păi cum să îi chemăm când e ursul aici, dacă noi vedem distrugerile după”, a mai spus un localnic. 

Oamenii spun că anul acesta este primul în care s-au înregistrat atacuri de urși. Zilele trecute au fost văzuți mai mulți urși mici, probabil pui, pe imaginile surpinse de o cameră de supraveghere, dar urmele lăsate acum de urs sunt mult mai mari. 

Localnicii de pe Valea Căpriorii cer autorităților să ia măsuri pentru a nu se înregistra victime umane.

Comentarii Facebook