Urmează o perioadă de ger cumplit în Transilvania! ANM anunță temperaturi medii de -20 grade



Administrația Națională de Meterologie a publicat o estimare a valorilor termice medii pentru perioada 2-15 ianuarie 2017.

Astfel, în Transilvania, regimul termic diurn va avea o tendinţă generală de scădere în perioada 2-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 şi 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de -10 grade. Valorile nocturne vor creşte în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineaţa zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ – 22 de grade. Apoi temepraturile vor marca o creştere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă.

În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între -5 şi -1 grad la valorile maxime diurne şi între -14 şi -8 grade, în general, la cele minime nocturne.

Probabilitate pentru precipitaţii va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie şi, din nou, între 7 şi 15 ianuarie.

La Cluj, meteorologii anunță că temperaturile vor scădea treptat în următoarele zile, minimele termice ajungând la sfârșitul săptămânii până la -18 grade Celsius. De asemea, vremea se va răci și în timpul zilei, iar vineri și sâmbătă se anunță maxime termice de -10 grade.

Comentarii Facebook