Miercuri 22 Martie

Unul dintre ultimii pantofari ai Clujului, GONIT din spațiu. Ce spune Primăria Cluj-Napoca - FOTO


Unul dintre ultimii pantofari ai Clujului, dl. Mureșan, de pe strada Matei, este gonit din spațiu de tot felul de interese imobiliare. Privații care dețin o parte din clădire nu mai au loc de el, iar Primăria, care deține altă parte, nu ar face nimic ca să îl sprijine. 

Nu arunc, repar. M-am dus azi la dl Mureșan, de profesie pantofar. Riscă evacuarea, deși lucrează pe strada Matei, pietonala spre Casa Matei, de 35 de ani.

Primăria a refuzat să îi vândă spațiul, dar cedează samsarilor imobiliari cota-parte din clădire, din ce mi-a povestit pantofarul, care îi cer preț de chirie 65 de euro pe metru pătrat! Primăria în schimb cere o chirie decentă pe cota-parte pe care o mai deține din clădire, dar i se cere părăsirea spatiului de privații care au alta cotă-parte. Croitorul a fost forțat să părăsească spațiul de lângă el deja, dar pantofarul se ține tare și se judecă cu statul. 

Păcat, în Viena sau în alte orașe la care ne raportăm vedeam astfel de ateliere de diverse feluri, plus rezistență la gentrificare. Noi însă trăim într-o societate sub mirajul banului și acumulării primitive de capital, consumului de terase cu bere la 15 lei în Piața Matei, de 5 ori mai mult față de acum un deceniu. Sila ar trebui să ne fie cu atât mai mare în contextul schimbărilor climatice, unde hiperconsumul de branduri, nu produse, accelerează încălzirea globală și evenimente naturale extreme, pe când miza unei societăți sustenabile ar trebui să fie a sprijini multe astfel de mici afaceri care presupun consum lent, durabil, rar”, a relatat Adrian Dohotaru, fost deputat și activist civic. 

Reprezentanții Biroului de Presă ai Primăriei Cluj-Napoca au fost întrebați despre acest subiect, dar încă nu au replicat. Când il vom avea, îl vom face public. 

--------------

UPDATE

Acel imobil nu aparține Primăriei. Acesta a fost revendicat în conformitate cu Legea nr. 10/2001 și restituit revendicatorilor”, au precizat cei de la Biroul de Presă.

Comentarii Facebook