UNTOLD cere cu TUPEU bani publici și în acest an. Suma este uriașă

 

Organizatorii UNTOLD cer și în acest an o sumă impresionantă de la Consiliul Local Cluj-Napoca, deși festivalul a trecut deja în privat.

 

Din 2016, Festivalul UNTOLD a devenit o afacere privată, după ce în 2015 a fost organizat de Federația SHARE ”administratorul” titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015. 

 

Pentru acest an, UNTOLD cere de la Primăria Cluj-Napoca suma de 2,5 milioane de lei.

 

Festivalul din 2016 este organizat de firma Untold SRL, unde acționari sunt Bogdan Buta (49% din firmă), cel care a fost director al festivalului și în 2015, și Sorin Gadola, fiul patronului de la Energobit.

 

Cei doi au anunțat că în acest an mizează pe un buget de 5 milioane de euro, iar acum se vede că speră să obțină din bani publici aproape jumătate de milion de euro.

 

În 2015, bugetul total al festivalului a fost de 4 milioane de euro, din care 10% au venit de la bugetul local. Cu toate acestea, atunci Untold era un festival organizat de un ONG (Federația Share) și nu avea rolul de a face profit pentru o firmă privată. De asemenea, în 2015, Primăria Cluj-Napoca a contribuit enorm și cu felixibilitatea arătată, Parcul Central fiind închis pentru acest eveniment fără nicio taxă.

 

Pentru acest an, organizatorii vor cere probabil aceleași condiții.

 

Prin comparație, TIFF -ul a solicitat în acest an suma de 1,4 milioane de euro, pentru un eveniment care are deja tradiție.

Comentarii Facebook