Universitățile de prestigiu din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute pentru elevii români



Universități de prestigiu din străinătate au declanșat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul și studenții care își doresc un program de master în străinătate. Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licență, master și MBA.

Reprezentanții celor 16 universități parctipante vor fi prezenți la Cluj pe data de 13 iulie la City Plaza Hotel (sala Venezia, începând de la ora 13.00).

Astfel, 16 univeristăți din Marea Britanie și una din Olanda sunt deschise anul acesta să primească studenți pe ultima sută de metri, adică pe cei care nu au apucat să ia o decizie legată de studiile universitare sau care vor să-și schimbe opțiunile inițiale. Tinerii pot aplica pentru programe de licență, master, MBA sau pentru programe de “foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat.

Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba.După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2 ”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din România pot fi admiși pentru studii în străinătate cuprinde programe diverse de la Computers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management și multe altele.

Cum se face admiterea doar 15 minute?

Admiterea la un program de licență, master, MBA sau chiar an pregătitor se poate face în maxim 15 minute în cadrul celor patru întâlniri din perioada 11-14 iulie organizate de IntegralEdu la București, Timișoara, Cluj și Iași.

În prealabil se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregătirea dosarului, iar de la întâlnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, dacă sunt acceptați. “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează și tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinși că au făcut cea mai potrivită alegere. Astfel, ei mai au o șansă să schimbe universitatea sau domeniul. În plus, aceștia pot aplica și susține interviuri la una sau la mai multe universități participante”, precizează Ana Maria Papp.

La aceasta sesiune de admitere pe loc pot avea acces și tinerii care nu pot ajunge într-unul din cele patru orașe. Aceștia pot susține interviurile prin Skype, după ce au urmat aceleași proceduri de pregătire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultanților IntegralEdu.

Universitățile care vor susține anul acesta în România procesul de admitere în 15 minute sunt: Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie și HZ University of Applied Sciences din Olanda.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.worlduniversities.ro

Comentarii Facebook