Universitatea Medicină din Cluj nu-l mai angajează pe Bodog: „Nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”


Parlamentarul PSD Florian Bodog nu va mai fi cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, așa cum și-a dorit.

Rectorul de la Cluj, Dana Buzoianu, a anunțat că „probabil” nu îl va mai angaja.

Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a declarat Dana Buzoianu la Europa FM.

Bodog era pregătit de angajare

Interpelată inițial de jurnaliștii EduPedu.ro pe această chestiune, Buzoianu a negat că Universitatea pe care o conduce îl angajează pe Bodog în funcția de cadru didactic asociat, catalogând informația drept „fake news”.

În realitate, informația este cât se poate de reală. Bodog a făcut o cerere către Consiliul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, unde este cadru didactic titular, solicitând acceptul șefilor pentru „a susține activități didactice ca și cadru didactic asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în anul universitar 2020-2021, fără a afecta activitatea didactică din cadrul facultății”, conform ebihoreanul.ro

Cererea sa a fost aprobată la începutul lunii martie, iar pe 25 martie a fost confirmată și de Senatul Universității din Oradea. Așadar, de aproape o săptămână, Bodog este liber să semneze un contract cu UMF Cluj-Napoca și e greu de crezut că a făcut aceste demersuri birocratice dacă n-ar fi avut deja acordul conducerii instituției la care vrea să devină asociat.

De altfel, de regulă, universitarii înaintează aceste cereri după ce au perfectat o înțelegere cu noul angajator, obținerea acordului șefilor fiind doar o formalitate, mai relatează ebihoreanul.ro

Rectorul UMF are deficit de personal

Ulterior, în discuția cu jurnaliștii Europa FM, Buzoianu a confirmat că i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în ciuda faptului că acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului.

Așa cum se știe, CNATDCU i-a retras lui Bodog titlul de doctor în Management obținut la Universitatea de Vest din Timișoara, după ce specialiștii au confirmat că lucrarea este copiată. În plus, parlamentarul PSD a rămas și fără dreptul de a coordona doctoranzi, Ministerul Educației confirmând că acesta nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obține titlul de abilitare.

Întrebată dacă angajarea lui Bodog este morală, șefa UMF Cluj a spus că nu ar avea o problemă cu această colaborarea, pentru că are deficit de personal. Așadar, în lipsa unui profesor mai bun, merge și unul dovedit plagiator.

Până acum, știți cum e și cu doctoratul ăsta, că și eu m-am interesat: are două doctorate. Și doctoratul retras e cel din economie, nu din medicină. În același timp, universitatea mea, în acest moment nu are profesor la chirurgie plastică. E o chestie de utilitate, ca să zic așa. Nu avem, nu avem nici conferențiar, nici profesor. Datorită situației pe care ați menționat-o, probabil că nu o să-i mai oferim ( n. red - contract), deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a declarat Buzoianu la Europa FM.


Comentarii Facebook