Un traficant de droguri din Câmpia Turzii, a scăpat de carceră ca prin urechile acului. Bărbatul, condamnat la muncă în folosul comunității


Un bărbat din Câmpia Turzii, acuzat de trafic de droguri, care făcea parte dintr-o rețea coordonată de la Sibiu și care a fost percheziționat la sfârșitul anului trecut de către mascați, a fost condamnat cu sustpendare la un an și două luni de închisoare și are obligația de a presta muncă în folosul comunității, la Câmpia Turzii sau Turda. 

Bărbatul cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactiv în formă continuată ar fi avut de executat o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare. În cazul lui, magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe toată această perioadă, el este obligat să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Cluj și, printre altele, să execute muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Turda sau în cadrul Primăriei Câmpia Turzii pe o perioadă de 90 de zile”, declară autoritățile, notează Ora de Sibiu

11 din cei 19 inculpați cercetați în același dosar au fost eliberați

Curtea de Apel Alba Iulia a eliberat 11 din cei 19 inculpați care erau inițial în acest dosar, printr-o sentință definitivă, care a fost dată în 5 mai 2022.

În urmă cu un an, polițiștii și procurorii „spărgeau” una dintre cele mai mari găști de traficanți de droguri din Sibiu din ultimii treizeci de ani. Nu mai puțin de 38 de percheziții domiciliare s-au făcut în 21 aprilie 2021, fiind arestate preventiv 19 persoane și alte trei primind control judiciar. Printre cei reținuți atunci se aflau și copiii unor afaceriști sibieni, dar și Robi din Terezian, cunoscut pentru crima de pe strada Daliei, el fiind unul dintre capii rețelei care instrumenta totul chiar din penitenciar”, menționează sursa citată.

Acum, la un an distanță de la perchezițiile respective, unsprezece dintre cei nouăsprezece inculpați au scăpat basma curată. Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dispus suspendarea executării pedepsei cu închisoarea, aceștia fiind puși sub supraveghere, în stare de libertate”, mai notează ziarul din Sibiu. 


Comentarii Facebook