Un student din Cluj compară transportul public de la noi cu cel din Olanda. Ce părere AVEȚI?

 

Un student înanul 3 de la UTCN a fost cu o bursă Erasmus în Olanda și a putut vedea cât de bine funcționează acolo sistemul de transport public. 

 

Pe durata semestrului care tocmai s-a incheiat am fost plecat cu o bursa Erasmus in Olanda. Am ramas uimit de cat de bine functioneaza sistemul de transport olandez si nu doar in orasele mari, ci la nivel de tara.

 

Am fost placut incantat cand am revenit in Cluj-Napoca si am vazut ca se vrea a fi pus in functiune un sistem modern pentru transportul public in comun asemanator cu cel pe care l-am vazut in Olanda; de apreciat initiativa.

 

Va scriu deoarece as avea cateva propuneri in legatura cu acest sistem pentru a crea ceva care sa dureze si sa fie de folos comunitatii. Momentan obiectiile mele au legatura doar cu modul in care sunt afisate datele pe panourile din statii dar si pe cele din interiorul autobuzului.

 

In primul rand consider ca nu este nevoie ca pe panourile din interiorul autobuzelor sa fie scris textul "Urmeaza statia (numele statiei)". Consider ca numele statiei urmatoare ar fi destul. Unele statii au nume mai lungi iar faptul ca inaintea lor scrie "Urmeaza statia" nu face altceva decat sa ingreuneze informarea in opinia mea.

 

In al doilea rand, as avea de obiectat faptul ca panourile din statii sunt foarte greu de citit de la distanta. Problema aceasta are doua parti; pe de o parte LED-urile albe par a fi sursa problemei. LED-urile galbene ar fi fost mult mai folositoare; aceasta problema se poate rezolva (probabil) daca s-ar lipi o folie semi-transparenta cu o tenta galbena peste panouri. Pe de alta parte, panourile respective ar trebui sa fie o sursa rapida de informare cu privire la mersul autobuzelor, iar faptul ca trebuie sa stai in fata lui sa astepti sa vina scrisul ca si pe o bara de informare din josul unui post de televiziune nu este rapid deloc. Am atasat o imagine in care incerc sa fac inteleasa ideea pe care o am in legatura cu panourile din statii.

 

Sper ca m-am facut inteles si as fi placut surprins sa vad ca ceea ce v-am propus aici ar fi pus in aplicare. Nu vreau sa ramana ceea ce v-am spus doar niste sesizari deoarece consider ca orasul Cluj-Napoca merita sa fie un oras modern; asemanator celor pe care le-am vazut in Vest. As fi dispus chiar sa fac parte dintr-o echipa care sa aiba in vedere schimbarile pe care le-am propus.

 

Astept un raspuns de la dumneavoastra cat de curand posibil”, a scris Bondor Alexandru, municipalității.

 

Comentarii Facebook