Un șofer beat a rănit grav un pieton pe strada 1 Decembrie 1918


Un bărbat de 32 de ani a provocat un accidetn rutier grav luni seara, pe strada 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Tânărul a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan și a fugit de la locul faptei.


Potrivit IPJ Cluj, șoferul se deplasa pe str. 1 Decembrie 1918 spre str. Fântanele, când l-a accidentat pe Ioan D., în vârstă de 25 de ani, din comuna Sieu, judeţul Bistriţa Năsăud, care se deplasa pe contrasens, împingând un cărucior.

"În urma impactului, autoturismul a virat stânga şi a intrat în impact cu un alt autoturism, care circula pe banda a II-a în aceeaşi direcţie de mers, condus de Wolfgang G., de 41 ani, din Austria. După impact, conducătorul auto a abandonat autoturismul la faţa locului şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului Ioan D. şi avarierea celor două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 9.000 lei", se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Cluj.

De asemenea, în comunicat se menționează că vinovat de producerea accidentului este pietonul Ioan D. care a încălcat regula de circulaţie privind circulatia pietonilor, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 99, alin.1, pct 3 din OUG 195/2002 şi conducătorul autoturismului, care a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 89, alin. 1din OUG 195/2002.

Florin T., șoferul aflat sub influența alcoolului care a fugit de la fața locului, a fost depistat în jurul orei 22:47, cu o alcoolemie de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Comentarii Facebook