Miercuri 24 Aprilie

Un șofer acuză abuzurile Poliției Cluj la Târgul de Crăciun. E ABUZ sau e PUTEREA LEGII?


Un șofer care s-a dus duminică seara cu familia, soția și copilul, la Târgul de Crăciun din Piața Unirii acuză poliție de intervenție brutală. Acesta relatează că a fost luat ca un golan, dezbrăcat și amendat. 

Incidentul s-a produs la intrare în parcarea din Piața Unirii. Banda de acces în parking era ocupată cu o dubă de Poliție și toți șoferii așteptau pe prima bandă de circulație, iar un echipaj de poliție a sosit în zonă să facă curățenie, pentru că traficul era îngreunat. 

Florin Grigore N., șoferul care reclamă incidentul era pe banda 1 de circulație, iar în fața lui mai erau 2 autoturisme până la bariera de la parcare. Poliția i-a cerut actele, dar acesta a mutat mașina chiar atunci, pentru că tocmai se făcuse loc în față, după ce unul dintre cele două autoturisme intrase în parking. Florin susține că atunci polițistul a deschis portiera și a încercat să îl tragă jos din mașină.

Amenzi există două. Nu am luat procesele verbale, nu le-am semnat, din cauză că nu am fost de acord cu ele. Urmează să îmi vină procesele și am contactat un avocat. Vom cere imaginile de pe camerele de supraveghere ca să avem dovezi. Avem și martori, un bărbat din Mureș, care m-a așteptat până când m-am întors de la Secția de Poliție și a spus că vine martor la proces. Au fost mai mulți martori, dar au spus că nu vor să se implice.

Noi eram a treia mașină de la barieră. Am așteptat 40 de minute. A venit mașina de poliție... Acolo este o bandă special dedicată pentru a intra în parcare. Aseară era ocupată de o dubă de poliție și toată lumea s-a pus pe banda 1 de circulație pentru a se elibera parcarea. Toată lumea stătea pe banda 1 și era coada până în intersecția cu Eroilor. Noi eram a treia mașină de la barieră și am stat acolo vreo 40 de minute cu soția și copilul. Au venit domnii de la Poliție agitați să eliberăm banda și le-am spus că nu se poate să stai 40 de minute și să vii să ne iei pe noi primii din față, ca să eliberăm banda, pentru că cei din spate vin și își urmează cursul în mod normal și nu se eliberează nimic. S-a enervat și mi-a solicitat actele. Între timp, mașinile din fața mea au intrat și am făcut și eu stânga și am intrat pe banda de acces în parking. Când a văzut că s-a mișcat mașina din loc a sărit repede să deschidă ușa să mă tragă jos din mașină. Am oprit motorul și m-am dat jos. Mi-a zis ”Prezintă-ți mâinile că trebuie să te încătușăm, să mergem la Poliție”. Am zis că este imposibil așa ceva. ”Haideți să vă dau actele și rezolvăm aici!”, le-am spus. M-am dus pe partea cealaltă să caut actele, mașina fiind nouă nu știam dacă le am sau nu la mine. Când am intrat în mașină au sărit mascații pe mașină și în stânga și în dreapta și să dea cu pumnii în mașină. Fetița urla în mașină, n-am știut ce se întâmplă. Le-am spus că las actele de-o parte și să mă ia pe mine, pentru a nu vedea fetița toată chestia asta. Mi-am întins mâinile ca să mă încătușeze, dar nu m-au încătușat. Între timp a început să urle la soție și să amenințe că o dă cu spray paralizant. Soția urla că să ne lase în pace că nu am făcut nimic. 

Au zis să mergem pe Decebal. M-am urcat în mașina de Poliție și s-a urcat un mascat în stânga cu mine și pe tot drumul a început să mă amenințe că mă omoară, că îmi rupe coastele. Am ajuns pe Decebal. Mi-au spus: ”Fața la perete, mâinile sus, dezbracă-te, percheziție corporală!”. Toată măgăriile astea. Mi-au făcut percheziție, mi-au dat două amenzi, au zis că mi-au suspendat și permisul. Am zis ”Ok! Și acum...”, la care mi-au zis că acum sunt liber să plec. I-am întrebat pentru ce toată chestia asta. 

Culmea este că în timp ce erau tărăboiul de la parcare, soția a intrat în parking și a ieșit cu copilul afară din parcare, iar eu eram dus la Poliție. În 2 minute ea a parcat, s-a eliberat parcarea și nimeni nu mai avea treabă numai cu mine”, ne-a relatat Florin Grigore N. 

Acesta susține că a contactat un avocat, iar pe baza imaginilor și a martorului care era chiar în autoturismul din spatele lui va da în judecată Poliția Cluj.

Vom reveni cu amănunte... 

Comentarii Facebook