Un porumbel, simbol al Duhului Sfânt, s-a pus lângă mitropolitul Andrei, la predica de Bobotează de la Cluj - FOTO

 

Câțiva porumbei au fost eliberați la slujba de Bobotează de joi, 6 ianuarie, de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, iar apoi s-a întâmplat un lucru care i-a pus pe mulți pe gânduri. 

În timpul predicii mitropolitului Andrei, unul dintre porumbei s-a pus în spatele lui, sub cupola de plexiglas și a stat acolo. Oamenii au sesizat momentul și i-au dat unele interpretări. 

Ce semnificație religioasă are porumbelul 

În creştinism, precum şi în alte culturi, porumbelul simbolizează pacea, dar are şi alte interpretări. Potrivit tradiţiei slave, sufletul se transformă într-o turturea la moarte, iar în multe alte religii, incluzând hinduismul, porumbelul este reprezentantul sufletului. Duhul Sfânt al creştinismului este uneori întruchipat într-un porumbel, asemenea apostolilor. În islamism, porumbelul este considerat un protector al lui Mahomed.  

Duhul lui Dumnezeu S-a arătat sub formă de porumbel. Aceasta s-a întâmplat la botezul Domnului Hristos în râul Iordan: ”Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-se din cer ca un porumbel şi a rămas peste El” (Ioan 1, 32). Puritatea porumbelului este un simbol al purităţii Sfântului Duh. Binecuvântate sunt sufletele pure, căci ele vor fi considerate demne pentru a fi vizitate de Sfântul Duh. 

Fără titlu.jpg

Foto: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook