Un paraşutist de la Baza Câmpia Turzii a murit în timpul unui exercițiu militar. Nu se știe care a fost problema care i-a adus sfârșitul militarului


Un parașutist de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii a murit miercuri, 25 mai, în timpul unui exercițiu de parașutare. Medicii aflați la fața locului au făcut eforturi pentru a-i salva viața, dar fără rezultat. Militarul a fost declarat decedat după o oră în care medicii au încercat orice e posibil omenesc pentru a-l salva. 

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 14:00, în Buzău. Atunci Cosmin Constantin Scorțea a efectuat un exercițiu militar, iar la aterizare a întâmpinat probleme:

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului”, a transmis MAPN. 

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Cine era militarul Constantin Scorțea, parașutistul care și-a pierdut viața

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil. Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, a transmis Ministerul Apărării Naționale. 

Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi. (...) Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa! Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, a spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu. 


Comentarii Facebook